Algemeen

Dit is de webpagina van Vereniging Centraal Wonen Voorburg. Centraal Wonen Voorburg is een vorm van gemeenschappelijk wonen. Op deze pagina’s willen we een beeld geven van wat CW Voorburg is en hoe het is om daar te wonen.

Centraal Wonen Voorburg bestaat uit 31 zelfstandige huishoudens, verspreid over twee gebouwen.

Op de foto is te zien dat ons complex bestaat uit twee gebouwen, waaronder de boerderij, met het dakpanoranje dak en het hoofdgebouw met grijze dak en de “knik” in het midden. Links , aan de rand van de foto, zijn de huizen van de Veurselaan te zien. Verder zijn ook duidelijk de parkeerplaats en de grote tuin te zien.
Er zijn veel vormen van gemeenschappelijk wonen. Naast de Centraal Wonen complexen, verenigd in een landelijke vereniging, zijn er diverse andere initiatieven. Bij Centraal Wonen Voorburg willen we streven naar een combinatie van goed wederzijds sociaal contact, onderlinge betrokkenheid en zelfstandige huishoudens.

Aan de ene kant hebben we regelmatig gemeenschappelijke activiteiten en dragen we gezamenlijk zorg voor het beheer en onderhoud van het complex. Dit betekent onder andere het onderhouden van de tuin en het werven van nieuwe leden. Aan de andere kant heeft ieder zijn eigen huishouden. Deze huishoudens zijn compleet zelfstandig, te vergelijken met appartementen in flat of laagbouw.

Binnen CW verwachten we dat je je inzet en verantwoordelijkheid neemt voor het beheer en onderhoud van ons terrein en onze gebouwen, maar wel altijd naar vermogen en interesse.