Infomiddagen

Informatiemiddagen CW Voorburg

Enkele keren per jaar organiseren wij een informatiemiddag voor belangstellenden. Tijdens de informatiemiddag maak je kennis met enkele bewoners, leer je meer over het wonen bij ons en hoe wij georganiseerd zijn en is er natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen.

                  Let op! De volgende belangstellende infomiddag is :


13.30 uur:
je wordt ontvangen met koffie en thee en lekkers en krijgt een eerste kennismaking met de bewoners. Informeel stellen we ons aan elkaar voor.

14.00 uur: de leden van de werkgroep werving vertellen hoe het is om hier te wonen en leggen je meer uit over de procedure om bij ons voor een woning in aanmerking te kunnen komen. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor het stellen van vragen.

14.45 uur: Je krijgt een rondleiding rond ons complex en de gelegenheid een van onze woningen van binnen te bekijken. Indien mogelijk.

Waarom een informatiemiddag?

Voor ons is het altijd weer een verrassing als er een woning vrijkomt. Tot 2015 was het zo geregeld dat interne bewoners voorrang hadden op externe bewoners. Gezien de leeftijdssamenstelling en de consequentie voor externen (er kwamen alleen 2 kamerwoningen vrij voor externen) is daar nu verandering in aangebracht. Wanneer er nu een woning vrij komt dan hebben internen en externen evenveel rechten zolang ze voldoen aan ons profiel (verjonging). Binnen Centraal Wonen Voorburg zijn er woningen van 2 tot 5 kamers.

Als een woning vrijkomt, moeten we op korte termijn een nieuwe kandidaat voor de woning voordragen aan onze verhuurder. Graag hebben we daarom een groep belangstellenden om ons heen, belangstellenden die we ook hebben leren kennen door hun aanwezigheid en hulp tijdens onze activiteiten. Op die manier kunnen we iemand voordragen die echt voor onze groep kiest en graag samen met ons zorgdraagt voor onze gemeenschappelijke ruimten en tuin en onze activiteiten. Op de informatiemiddag leggen we je hier graag meer over uit.